Cyclus Het Wiel van de 4 Seizoenen

De “Seizoenen van het wiel’ is een cyclus met 8 intensieve bijeenkomsten rond de krachten vanIMG_3903 het wiel. In deze cyclus komen twee werelden samen: de helende kracht van het systemisch werken en de helende kracht en mystiek van het sjamanistische wiel.

Harrie de Kruijff en Marycke de Groot bundelen hun kracht en ervaring en openen een nieuw veld voor heling en inspiratie.

Rond ieder seizoen zijn er twee bijeenkomsten, waarbij we een richting op het wiel uitdiepen en ons laten raken door haar helende kracht. In de acht bijeenkomsten ontmoeten we onder meer onze voorouders, krachtdieren, elementen, hemel en aarde en onszelf.

Een manier van Leven
Vele volken en culturen hebben kennis van het wiel, vaak ook Medicine Wheel genoemd en hebben deze kennis bewaard en doorgegeven.

Het wiel is één van de heilige symbolen uit de streken van o.a. Noord Amerika, Mongolië, Bali en Siberië. Ze symboliseert de aarde, de omloop van de aarde rond de zon en de cyclus van het leven, waaraan alles en iedereen onderhevig is. Dorpen en tipi’s van deze volken hebben dan ook de vorm van een cirkel.

Groepen mensen brachten de krachten die in de natuur werkzaam zijn in kaart en verbonden ze met de krachten die in hun innerlijk werkzaam waren. In het wiel drukken deze volken uit hoe zij het Universum begrijpen en hoe het wiel richting geeft aan hun leven. Het Wiel werd hun manier van leven en representeerde de harmonieuze en vreedzame verbinding tussen alle bezielde wezens in de schepping.

Plattegrond
Het wiel is een soort een kaart of plattegrond waarop plaats en tijd samenvallen. Het geeft ons de mogelijkheid om van de ene tijd in de andere te stappen, niet zozeer op het fysieke niveau, maar wel op het psychologische en spirituele vlak. Lente wordt zomer, dag wordt nacht, kind wordt volwassen, van onbewust naar ontwakend spiritueel bewustzijn, etc.

De seizoenen en dagen volgen elkaar op en herhalen zich en de beweging die ons langs de vier richtingen voert komt nooit tot stilstand. Rondgaan langs het wiel schept een tijdloze sfeer, waarin basispatronen en onveranderlijke structuren zichtbaar worden.

Verbinding tussen binnen en buiten
Werken met het wiel is gebaseerd op het samenspel tussen drie factoren. De eerste factor is de mens zelf. De tweede factor zijn de krachten en ritmes in de natuur. Als derde factor is er het wiel zelf, de plattegrond waarop alles geordend wordt. Het wiel is de schakel tussen mens en natuur.
Het vormt een brug tussen binnen (de mens) en buiten (de natuur).

Als je de vier richtingen hebt leren kennen, helpt het wiel je om steeds opnieuw je eigen plaats te bepalen, in welke levensfase of situatie je je ook bevindt.

En op het moment dat je weet waar je je op het wiel bevindt, laten de richtingen je ook duidelijk zien wat je volgende stap kan zijn of uit welke richting je kracht kunt vragen.

Informatie

Data Het Westen    31 oktober en 28 november 2017
Het Noorden    9 januari en 27 februari 2018
Het Oosten   10 april en 29 mei 2018
Het Zuiden 3 juli en 4 september 2018
De dagen beginnen om half 10 en we eindigen zo rond 17.00 uur.
Locatie Centrum ‘Helios’
Badhuisweg 3, Heerde (bij Zwolle)
Meer informatie over dit centrum vind je op www.helioscentrum.nl
Kosten € 720,- incl. 21% btw. Betaling in 2 termijnen is mogelijk.
Docenten Harrie de Kruijff en Marycke de Groot
Deelname Je neemt deel aan de hele cyclus.
Aanmelding voor 1 bepaalde richting van het wiel is dus niet mogelijk.
Aanmelden Vul het formulier hieronder in. Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je nadere informatie.
Aanmeldingsformulier – Het Wiel van de 4 Richtingen