Unknown kopieGeboren in 1950. In 1971 afgestudeerd aan de Pedagogische Academie. Studeerde daarna Natuurgeneeskunde aan de driejarige dagopleiding van de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Vervolgens Chinese Geneeskunde aan de EUTCM,
Jing Ming en Pa Kua.

Is sinds 1984 als docent in de Fytotherapie, de Chinese Geneeskunde en Algemene Natuurgeneeskunde aan verschillende Academies in binnen- en buitenland verbonden geweest.

Vanaf 1996 houdt hij zich diepgaand bezig met de Systemische Familieopstellingen en studeerde daartoe 2½ jaar aan het Centrum Metafor en 1½ jaar aan het Instituut IFW, beide gevestigd in München. Volgde verder nog de tweejarige Sjamanic Training bij Daan van Kampenhout en rondde in juni 2011 bij dezelfde docent de tweejarige Training voor Systemic Ritual (SRT®) af.

Harrie de Kruijff leidt op dit moment seminars in Familieopstellingen en Rituelen, geeft cursussen over het systemisch werken in de privé-praktijk, is docent aan zijn eigen opleiding en begeleidde reinigingskuren waarin opstellingen en rituelen een plaats hadden.

De leraren Barry Long, Osho en Mooji zijn voor hem een bron van inspiratie op zijn levensweg.