Zweethut 1

De zweethut is één van de heilige rituelen die o.a. via de Native Americans tot ons gekomen is.
Ze werd en wordt uitgevoerd voor iedere grote onderneming, waarvoor het nodig was om gezuiverd te worden en waarvoor kracht nodig was. Voor de Native Americans was het normaal wanneer dat soms dagelijks gebeurde. De krachten van het universum worden daarbij uitgenodigd om steun te geven bij die processen waarvoor de zweethutceremonie werd geïnitieerd.
Met respect voor hen die ons deze ceremonie schonken, houden we regelmatig deze zweethutceremonie en hieronder vind je de benodigde informatie. Op de dag zelf krijg je meer achtergrondinformatie over deze ceremonie

De Bevrijding in de Zweethut

Zweethutrituelen zijn er in vele vormen. De functie van een ritueel is dat er een heilige ruimte gemaakt wordt waarbinnen een bevrijding kan plaatsvinden.
Een transformatie, reinigen, loslaten, vertrouwen en liefhebben zijn allemaal vormen van bevrijding. De vrijheid zelf is ook weer als een heilige ruimte waarbinnen gecreëerd en gegroeid wordt. Een uitdijend universum waar jij essentieel deel van bent.

De zweethut die Harrie en Pieter begeleiden is geïnspireerd door verschillende tradities. Hun zweethut is doorvoeld en passend in het hier en nu; met veel respect en dankbaarheid voor de doorgegeven tradities, gecombineerd met een bevrijdende nuchterheid. De vorm van het ritueel dient de intentie. Zij weten hiermee het hoofd, het hart, de ziel en de vorm met elkaar te verbinden.

Het zitten rond de gloeiende stenen in de zweethut is een deel van het ritueel. De dag begint met kennismaken, het terrein gereed maken en de hut opbouwen. Samen eten, drinken, bouwen, plezier hebben en buiten zijn maken ook deel uit van het ritueel. Jouw eigen doelen, intenties, dromen en verlangens krijgen de ruimte voordat uiteindelijk de hut betreden wordt.

Er zijn vier rondes in de hut, voor elke windrichting één. Bij elke nieuwe ronde worden er door de vuurman nieuwe gloeiende stenen in de kuil in de hut gelegd. Tussen de rondes door wordt er frisse lucht in de hut gelaten. In de hut wordt gezongen, gebeden, gesproken en gezwegen.
Je wordt begeleid en gedragen.

Informatie

In deze tijden van tweedeling, onrust en onzekerheid, dragen we deze zweethutceremonie op aan onze eigen innerlijke vrede en daarmee voor de vrede van het grotere geheel.

Locatie Op het terrein van Pieter van der Poort
Waterstraat 19A in Wijhe.
PICT0206
Datum 27 april 2022 van 09.30 tot ±19.00 uur
Deelname Er is plaats voor 10 deelnemers.
Leiding Harrie de Kruijff en Pieter van der Poort
Arie van der Wijst is vuurman.
Kosten € 65,- Er zijn geen bijkomende kosten. Wel je eigen lunch meenemen.
Aanmelden Klik hier om je aan te melden.
Na aanmelding ontvang je nog nadere informatie.